De verkoop van de 38 welstandsvrije kavels op Vaart verloopt voorspoedig. Nu ruim 30% is verkocht, kan de woningbouw daadwerkelijk van start. Dat begint met het bouwrijp maken van de grond. Daarmee start de gemeente Alkmaar in februari.

Eind september opende de verkoop van de vrije kavels op Vaart onder grote belangstelling. De notaris heeft moeten loten. De gelukkigen konden eerst voor twee maanden een reserveringsovereenkomst sluiten, om zaken op een rijtje te zetten die bij de bouw van een woning komen kijken. 

Voor bijna alle kavels is een reservering opgesteld en twaalf hiervan zijn imiddels omgezet in een koopovereenkomst. Er volgen er nog meer. Wethouder Elly Konijn: “Fantastisch nieuws voor de kopers, dat de bouw van start kan gaan. Het bouwen van hun unieke droomhuis wordt hiermee werkelijkheid.”

Het bouwrijp maken van de grond gaat begin februari van start en duurt ongeveer drie maanden. Begin mei worden de eerste kavels aan de kopers overgedragen. De geluidwering langs de Nollenweg wordt rond de zomer geplaatst.

Bekeken: 4287x