De SeniorenPartij Alkmaar heeft al een paar keer in diverse commissies vragen gesteld over zaken die de Wmo aangaan. In een brief aan het Alkmaarse college schrijft de partij dat ze onlangs informatie hebben gekregen dat de achterstanden wat betreft de Wmo nog steeds niet zijn weggewerkt en dat de afdoeningstermijn voor een groot deel wordt overschreden.

Ook zouden de huidige softwarepakketten waarmee gewerkt wordt niet voldoen. De Seniorenpartij schrijft dat een aantal gemeentes om deze redenen schijnt afgestapt te zijn van de nieuwe pakketten en de oude softwarepakketten weer in gebruik heeft genomen omdat dit efficiënter zou werken.

Als laatste, zo schrijft raadslid Kirsten Dielemans, schijnt de werkdruk op de afdeling Wmo zeer hoog te zijn. Dit zou mede veroorzaakt worden door de langdurig zieken op de afdeling die niet vervangen mogen worden en het binnenkort vertrekken van een vaste werknemer. Ook zouden tijdelijke krachten niet vervangen mogen worden of langer mogen blijven.

Al deze informatie was voor de Seniorenpartij reden om schriftelijke vragen te stellen aan het college. Zo wil de partij weten wat de exacte stand van zaken met betrekking tot de afhandeling van de aanvragen is. Ook vraagt de partij of het bekend is dat de huidige software niet voldoet, omslachtig is en of er mogelijkheden zijn om ook in Alkmaar terug te keren naar de oude situatie. Als laatste willen ze verduidelijking rond de personele bezetting op de Wmo-afdeling en de hoge werkdruk.

Bekeken: 4617x