Alkmaar Centraal

De gemeentelijke proef met aan-huis inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal in de Heiooër wijk Ypestein is een succes. Per 1 februari zal dit daarom in de hele gemeente gebeuren, gecombineerd met blik en drankkartons (PMD). Alles mag in dezelfde zak. Heiloo is hiermee een van de weinige gemeenten in de regio die PMD afval ophaalt. Een voorbeeldfunctie wellicht?

Inwoners van Heiloo scheiden hun afval voor 60% op de juiste manier. In het plan Van Naar Grondstof (VANG) bepaalt de Rijksoverheid dat dit in 2020 75% moet zijn. Heiloo komt met het ophalen van PMD-afval weer een stap dichter bij dit doel.

Van februari tot en met december 2015 is dankzij het aan-huis ophalen in Ypestein maar liefst 6.051 kg meer plastic in verzameld dan in 2014, een toename van 51%. Ook werd een afname van plastic afval in de grijze rolemmers en de container naast de Albert Heijn in het dorp geconstateerd.

Vanaf 1 februari wordt het PMD afval eens per twee weken opgehaald bij lantaarnpalen met haken en stickers waarop de afhaaldagen staan. De afsluitbare afvalzakken zijn gratis af te halen bij diverse supermarkten in Heiloo. Een eerste set wordt thuisbezorgd met bijbehorende informatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl