Alkmaar Centraal

Dertien bewoners van verzorgingshuis De Molenhoeve in Sint Pancras hebben nog geen nieuwe huisvesting voor als het gebouw van De Molenhoeve gesloopt gaat worden en er een nieuw gebouw komt. Dit meldt het NHD.

Het gebouw van De Molenhoeve voldoet niet meer aan de eisen van de zorg en wordt daarom in april gesloopt. Vervolgens wordt een nieuw gebouw neergezet, wat na ongeveer anderhalf jaar klaar zal zijn. De meeste bewoners hebben al tijdelijk onderdak.

Voor de huisvesting van zestien overige bewoners dacht Magentazorg half december mondelinge afspraken te hebben gemaakt met zorghotel De Palatijn. Het zorghotel moest namelijk per 1 december 2015 sluiten. De Palatijn koos er echter toch voor om het gebouw voor twintig jaar te verhuren aan zorginstelling Niko. De zestien mensen moesten toen alsnog andere huisvesting vinden. Drie daarvan zijn daar intussen in geslaagd; de andere dertien zitten nog zonder. Onder hen is Nelie Boon-Kuiper, die met haar 103 jaar de oudste inwoner van Langedijk is.

Woordvoerster Susan Baks liet weten dat Magentazorg intensief op zoek is naar huisvesting voor deze bewoners en met meerdere huizen in de omgeving gesprekken voert.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl