Donderdag rond 20.30 uur vond over de N9 een achtervolging plaats die eindigde op rotonde Kooimeer. Hier kon de beschonken bestuurder, een 32-jarige Tsjech, worden klemgereden nadat hij de fout in ging.

De man vertoonde nogal opvallend rijgedrag op de Martin Luther Kingweg en kreeg van agenten een stopteken. Hij ging er echter met hoge snelheid vandoor richting Kooimeer. Op de kruising met de Kennemerstraatweg moest de man vanwege het verkeer stoppen, maar toen het verkeerslicht op groen sprong, vluchtte hij weer. Daarbij reed hij op een agent die juist op de auto afliep. De agent kon maar net opzij springen.

De achtervolging werd vervolgd en op Kooimeer, waar de bestuurder de bocht naar de A9 verkeerd inschatte en in de berm belandde. Hij kwam vast te zitten en werd klemgezet met twee politieauto's. Er zijn wonder boven wonder geen gewonden gevallen.

De Tsjech is poging tot doodslag ten laste gelegd. Een ademtest wees uit dat hij teveel had gedronken. Op het bureau weigerde de verdachte mee te werken aan de ademanalyse, dus ook dit leverde hem een fiks proces-verbaal op. Bovendien had de man ook nog twee eerdere boetes openstaan.

Bekeken: 4537x