Vanaf 15 april gaat de Velsertunnel op de A22 negen maanden dicht voor renovatie. Rijkswaterstaat verwacht veel verkeershinder tijdens spitstijden. Tijdens de afsluiting zal er tijdens de spits 15 tot 20 minuten vertraging zijn (in de eerste weken van de afsluiting zelfs iets meer) en buiten de spits enkele minuten. Hieronder een overzicht van de tijdelijke routes die gevolgd kunnen worden tijdens de voorbereiding op de afsluiting en tijdens de afsluiting zelf.

Vanaf half januari wordt regelmatig één tunnelbuis van de Velsertunnel gesloten. Eén tunnelbuis blijft dan open, zodat verkeer richting Beverwijk wél door de tunnel kan blijven rijden. Verkeer richting IJmuiden rijdt dan via de calamiteitenbogen (zie plaatje) en de Wijkertunnel.

Tussen 22 februari en 25 maart wordt op de A9 richting Alkmaar bij knooppunt Beverwijk de vluchtstrook afgesloten. De maximumsnelheid is daar dan 90 kilometer per uur.

Van 22 februari tot 8 maart wordt op de N208 richting de Velsertunnel de rechterrijstrook die normaal is afgesloten via de matrixborden afgesloten met een afzetting. Ook de rechterrijstrook van de oprit van de A22 (IJmuiden) richting Velsertunnel wordt afgesloten met een afzetting.

Van 22 februari tot 18 maart is bij knooppunt Velsen op de A9 richting Alkmaar regelmatig ‘s avonds en ‘s nachts slechts één rijstrook open. Bij knooppunt Beverwijk op de A22 richting de A9 richting Alkmaar is steeds één rijstrook open, behalve in de avondspits.

Vanaf 28 maart tot 1 april is de Wijkertunnel ‘s nachts dicht. in de laatste week voor de sluiting van de Velsertunnel, van 11 tot 14 april, maakt Rijkswaterstaat de tijdelijke verbindingswegen af. Bij knooppunt Beverwijk is de verbinding van de A22 naar de A9 richting Alkmaar ook één nacht afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Vanaf 18 april gaan de laatste tijdelijke verbindingswegen open en kan de negen maanden durende renovatie van de Velsertunnel beginnen.

Bekeken: 3583x