Alkmaar Centraal

Dinsdag 19 januari zullen wethouder Pieter Dijkman en Paralympisch rolstoeltennisser Roland Vink de training van de Alkmaarse rolstoelsportvereniging VIOS’82 bezoeken. Ter promotie van de vereniging zullen zij meetrainen met de rolstoelhockeyers en rolstoelbasketballers, onder leiding van trainer Peter Dassen.

De training vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in sporthal Hoornse Vaart. Ook andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd om aan deze open les deel te nemen. Het is geen vereiste om mindervalide te zijn: de training staat ook open voor valide sporters.

VIOS’82 is de enige rolstoelsportvereniging in Alkmaar. Al sinds 1982 bieden zij aan zowel mindervalide als valide sporters de mogelijkheid om de rolstoelsport te beoefenen. Momenteel bestaat de vereniging uit één elektrische-rolstoelhockeyteam en twee rolstoelbasketbalteams. De teams hebben regelmatig meegespeeld in de C-divisie van de landelijke competitie, en het eerste basketbalteam heeft zelfs enige tijd in de A-divisie - de één na hoogste divisie in de rolstoelsport - gespeeld. Momenteel wordt, vanwege een gebrek aan leden, echter niet deelgenomen aan de landelijke competitie.

Het streven is om in het seizoen 2016/2017 weer aan de rolstoelbasketbalcompetitie mee te doen, maar daar zijn meer leden voor nodig. “Meerdere leden hebben vanwege uiteenlopende redenen hun lidmaatschap opgezegd, bijvoorbeeld omdat het gewoon niet meer lukt of omdat ze hoger willen spelen.” Omdat de huidige leden, het bestuur en de sponsoren B&S en Telstar Sport Megastore Alkmaar ook de komende jaren de rolstoelsport in Alkmaar en de regio willen behouden zijn zij op zoek naar nieuwe enthousiaste, fanatieke en gezellige teamsporters.

Wie benieuwd is hoe elektrische rolstoelhockey en rolstoelbasketbal beoefend worden is van harte welkom om een training bij te wonen, op 19 januari met wethouder Sport Dijkman en Roland Vink, of later in het jaar. De training staat open voor mindervalide én valide sporters. Zeer bekend en gewaardeerd rolstoelbasketbaltrainer Peter Dassen verzorgt de training. Bij voldoende animo kan hij het hele seizoen komen lesgeven. Verder kan er gratis meegetraind worden op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in sporthal Hoornse Vaart aan de Hertog Aalbrechtweg 4, in Alkmaar. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl