Alkmaar Centraal

Wat in de lijn der verwachtingen lag hebben de waterpolodames van DAW zaterdagavond in Alkmaar waar gemaakt: thuis in de Hoornse Vaart punten pakken tegen de ploegen die onder hen staan in de hoofdklasse om in de middenmoot goed mee te kunnen doen. Waterpolo Den Haag 2 ging met een 6-4 nederlaag naar huis,

Na een 0-1 achterstand in het eerste kwart bogen Linda Schenk en Romee Heister deze om in 2-1, een voorsprong die beter paste bij het spelverloop. In het derde kwart kwam Den Haag langzij maar Diane van Schaik pakte na diverse pogingen haar puntje mee voor 3-2.

Daarna domineerde DAW. Romee Heister scoorde en Linda Schenk pakte haar tweede doelpunt in een overtalsituatie. Den Haag 2 kwam terug tot 5-3 dankzij een strafworp. In het laatste kwart scoorde Saskia Kansen ook tijdens een tijdstraf van een Hagenees. De bezoeksters maakten het vlak voor tijd nog 6-4 in deze voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd.

Een belangrijke rol was weggelegd voor de jeugd. Tessa Naber demonstreerde hoe je het de midvoor van de tegenstander onmogelijk maakt om te scoren en Marleen Jonker liet zien een goede pass in de vingers te hebben.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl