Alkmaar Centraal

Zaterdag vond in Tilburg de tweede KNSB-A kwalificatiewedstrijd plaats. De beste schaatsers uit twee kwalificatiewedstrijden mogen begin maart deelnemen aan de nationale KNSB-A Cup. De Alkmaarsche IJsclub had drie ijzers in het vuur: de 9-jarige Kookai Nowack, de 11-jarige Melissa Hopman en de 10-jarige Sterre de Jager. Alledrie plaatsen zich voor de finaleronde.

Kookai Nowack legde ’s morgens vroeg de lat hoog. In de categorie mini’s liet de uit Den Helder afkomstige schaatster liefst twee perfect uitgevoerde axels zien. Ze klom zo van de 5e plaats, behaald tijdens de eerste kwalificatie in oktober, op naar de 4e plaats.

’s Middags betraden Melissa Hopman en Sterre de Jager uit Alkmaar het ijs in de categorie Pre Basic Novice. Met onder meer twee dubbele Salchows en een dubbele Rittberger schaatste Melissa zich van de 15e plaats naar een prachtige 3e plaats. De in deze categorie debuterende Sterre maakte sprong met twee dubbele Salchows van de 18e naar een 13e plaats, ook goed voor een plek in de A-Cup.

Op 23 en 24 januari vinden de laatste kwalificaties voor het NK plaats, op 6 februari die voor de KNSB-B en op 20 februari die voor de KNSB-C.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl