Alkmaar Centraal

Afgelopen weekend was de derde ronde van de Westfriese Judocompetitie (WFJC) bij Judo Yushi in Nieuw Vennep. Aandacht was er voor judoka Mike Vlaar, de judoka van Sportinstituut Tom van der Kolk, die vorige week op een groot toernooi in Eindhoven zijn nek brak. Clubgenoten Arjen van Dijk en Coen Stoop gebruikten zijn judopak tijdens hun wedstrijden. Naar omstandigheden gaat het goed Mike. Hij was met zijn ouders alweer aanwezig als supporter voor zijn team.

Team Van der Kolk trof als eerste stadsgenoot Randers. Perry de Boer (-55kg) had geen tegenstander. Mark de Jong (-60 kg) en Colin van der Kolk (-66 kg) wonnen hun partijen netjes. Arjen van Dijk (-73 kg) scoorde eerst wazari met een schoudertechniek en maakte het daarna af met een verwurging. Pim Hendriks won in de -81kg categorie met heel veel kleine scores. Jurrien van Marle (-90 kg) gaf een hard punt met een heuptechniek. Zo stond het al 12-0. Coen Stoop (90+ kg) maakte een Koreaanse schoudertechniek. Zijn tegenstander was niet snel genoeg om deze te ontwijken en blesseerde zijn arm. In plaats dat Stoop won met ippon, werd hij plotseling gediskwalificeerd. De scheidsrechters bleken deze techniek niet te kennen, ondanks dat een wereldkampioen hiermee aan de lopende band scoort. Zo werd het 12-2.

De strijd tegen Dojo 't Loo uit Heiloo ging ook vrij gemakkelijk voor Team Van der Kolk. Er werd gewonnen met 10-4. Tegen Judoclub Kodokan uit Purmerend ging het net aan mis. De sleutelpartij was in de gewichtsklasse -81 kg. Pim Hendriks verloor met twee straffen. De eindstand werd 8-6. Van der Kolk staat in de top-3 van de hoofdklasse.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl