Alkmaar Centraal

GroenLinks Alkmaar is geschrokken van het item van EenVandaag van maandag, waaruit bleek dat een grote meederheid van de vrijwillige brandweer ontevreden is over het beleid en niet langer instaat voor de veiligheid van de verschillende korpsen. Ook gemeente Alkmaar heeft bezuinigingen doorgevoerd die tot veel discussie leidden. Nu, een paar jaar verder, wil GL graag weten wat de brandweer in Alkmaar denkt.

GL eist van het Alkmaars college een anonieme enquête voor brandweermannen, zodat zij zich zonder schroom kunnen uiten over hun zorgen, onvrede en bedenkingen.

"Wij krijgen cijfers over aanrijdtijden en die zien er goed uit", aldus Diktas van GL, "maar de aanrijdtijden zijn niet het enige. Bij een brand in Almere waar een team van vier brandweerlieden snel ter plaatse was, maar de brandweerlieden niet het huis in konden gaan omdat er geen backup was, zijn brandweerlieden onder druk van de omstanders uiteindelijk wel het huis in gegaan. Zij hebben een kind kunnen redden, een volwassene is echter overleden en de brandweerlieden liepen brandwonden op. De aanrijdtijden waren binnen de norm, maar de brandweer was niet op sterkte. Bij een kleine brand is het allemaal wel onder controle, maar is dit ook zo bij een grotere brand? Zeker wanneer er mensenlevens meespelen, is dit een belangrijke vraag." 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl