Alkmaar Centraal

De Vinckhuysenschool in West-Graftdijk is bijna klaar voor de renovatie voor een duurzaam schoolgebouw met dorpshuisfunctie. Om de leerlingen te betrekken bij die verbouwing wordt gebruik gemaakt van De Kunstkoets (mobiele kunst- en cultuureducatie).

Kunstenaar en leerkracht Mieke Rozing begeleidt de kinderen bij het project Duurzaamheid & Verbouwing. Ze maken kunstobjecten van gerecyclede materialen. Als kers op de taart mogen de kids op 29 januari hun kunstwerken tentoonstellen in het duurzame bedrijfspand van GP Groot, onder andere inzamelaar van restafval en grondstoffen.

De kinderen maken een 72-luik van afval en krijgen les in AudioVisuele Vorming waaronder fotografie en het maken/bewerken van foto en film. Groep 7/8 leert video-blogs maken. De twee beste vloggers gaan naar het VEED-festival. Vrijdag 29 januari wordt het 72-luik geëxposeerd bij GP Groot Alkmaar. Woensdag 3 februari is de expositie van 13:00 tot 16:00 uur open voor publiek.

In januari nog zal ECOsupporter® met OBS Vinckhuysen inzamelcontainers plaatsen. De inzameling van kleine elektrische apparaten, frituurvet en papier kan de school per jaar zelfs honderden euro’s opleveren.
(foto: Mieke Rozing)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl