Alkmaar Centraal

Van 12 tot en met 15 januari deed een 17-koppige delegatie sporters namens Alkmaar mee aan de International Children’s Games in Innsbruck, Oostenrijk. De kunstrijders, schaatsers en skiërs veroverden een recordaantal van 16 medailles, waarvan acht goud. Ze wonnen ook nog het medailleklassement en dat terwijl er nog vijf andere sporten waren.

Tegen de verwachting in waren er drie podiumplaatsen bij het skiën. Julian Vrij won goud op de parallelslalom voor zowel internationaal als meisje-jongen gemengde teams en zilver op de ski cross mixteams. Aleix Linse legde hierbij met zijn team beslag op het brons.

Bij het schaatsen maakte Team Alkmaar haar favorietenrol waar door maar liefst 13 van de 24 medailles te pakken, zeven daarvan goud.

Robin Groot won goud op al haar individuele onderdelen; massa start, 500m en 1000m. Ze won ook nog brons met het onderdeel mixteams. Fonteijn Branbergen begon goed met goud op 500m en de massastart en hij voegde daar later nog zilver aan toe op de 1000m. Tijn Smit werd 2e op de 500m, en won daarna goud op de 1000m en mixteams. Isabel Grevelt won brons op de 500m en 1000m. Ingmar van der Griek won brons op de 1000m. Daarnaast zijn veel persoonlijke records gesneuveld.

Bij de individuele reuzenslalom greep Julian Vrij maar net naast het brons. Aleix Linse werd netjes 19e van de 73. Kiara Derks, Roosmieke Heijdemann en Nina Schippers presteerden zeer verdienstelijk met een 6e, 10e en 11e plaats. Kiara Derks behaalde met haar mixteam parallelslalom de kwartfinale.

Kunstrijders Jildou van Vliet, Vladimir Markov en Lika Brons hadden zware concurrentie uit de landen met traditie in deze sport. Jildou werd netjes 17e bij de meisjes, Vladimir ging het minder goed af. Lika komt om onbekende reden niet in de uitslagen voor.

De ICG in Innsbruck waren zeer goed georganiseerd. Chef-de-Mission Paul Bollen. “Na een turbulente vlucht werden we goed opgevangen. Er waren prachtige openings- en sluitingsceremonies en de jongeren konden tussen de wedstrijden terecht in een geweldige home-base. De ICG gedachte werd bij het nieuwe onderdeel mixed teams extra benadrukt.”

De ICG draait ook om sociale contacten. Bollen: “De sfeer is goed, overal zie ik kinderen samen op. Tussen de begeleiders zijn ouders, coaches, maar ook een oud-Olympisch kampioene. De enige klacht die ik heb gehoord is dat we teveel prijzen wonnen!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl