Alkmaar Centraal

Nu het officieel is dat de Ringersfabriek behouden zal blijven om er een Chocolate Experience te realiseren richt de Historische Vereniging Alkmaar (HVA) zich op de Kapelkerk aan de Laat. De HVA heeft wat de Kapelkerk betreft ook reden om zich zorgen te maken: er zijn namelijk concrete plannen dat theatergezelschap Karavaan de Kapelkerk als thuisbasis inneemt.

De Protestantse Gemeente Alkmaar wilde vanwege teruglopend kerkbezoek de Kapelkerk afstoten. Stichting Behoud, die eigenaar is van de Grote Kerk, was gevraagd om overname te onderzoeken, met behoud van culturele en monumentale waarde. Volgens Behoud sloot Karavaan het beste aan.

De HVA maakt zich ernstige zorgen over wat ze hebben gehoord over plannen voor de herinrichting van de Kapelkerk en wijzen op de kostbare monumentale inrichting die de Kapelkerk heeft, zoals het mooist bewaard gebleven orgel van achttiende-eeuwse orgelbouwer Müller. Eerder heeft de HVA de gemeente al voorgesteld om Karavaan te huisvesten in de binnenkort leegstaande Harmonie. De HVA hoopt de politiek te kunnen overtuigen bij hergebruik van de Kapelkerk zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke bedoeling van het gebouw te blijven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl