Politie Alkmaar laat zich de laatste tijd veel meer kennen. Zo is er een Facebook pagina en hierop zijn al twee volgdiensten op gehouden. En dan is er de rubriek 'Vraag het de...'.  Mensen konden tijdens de eerste editie de Forensische Opsporing het hemd van het lijf vragen. Woensdag werden de vragen en antwoorden gepresenteerd.

De vragen zijn uiteenlopend. Zo werden vragen gesteld over fotografie en hoe lang het duurt voor een zaak afgerond is. Een volger vroeg over afname van DNA bij iedere baby en immigranten, in plaats van alleen bij zwaardere delicten. Een etisch gevoelige kwestie.

Diverse volgers vroegen of zij een keer mee konden lopen, gewoon uit nieuwsgierigheid of werk gerelateerd. Dit blijkt niet zomaar te gaan vanwege geheimhouding en de vereiste screening. Maar stage lopen kan wel, kreeg een studente Forensisch Onderzoek te lezen. Ook werd de FO gevraagd wat het nou vindt van series als CSI. Veel methoden worden gebruikt, maar alles is sterk gedramatiseerd in mooie omgevingen en de zaken zijn wel heel erg snel opgelost,

Kijk voor de uitgebreide antwoorden op Facebook van Politie Alkmaar.

Bekeken: 3887x