De 29-jarige Koenraad S. uit Alkmaar krijgt de maximale taakstraf van 240 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf voor het met een bierglas verminken van een medebezoeker van Café De Amstel. Dit meldt het NHD. Daarnaast moet hij €4.000 betalen aan het slachtoffer, dat zeker drie littekens zal overhouden aan de diepe snijwonden in zijn gezicht.

S. was op 15 november, verkleed en al, bij De Amstel na het dramatisch verlopen Oktoberfest. Daar stootte hij de voordeur tegen een ander terwijl hij naar buiten ging om te roken. Een opmerking escaleerde in een vechtpartij.

De man werd na zijn opmerking door S. tegen de muur geduwd en sloeg terug, waarna hij een bierglas in zijn gezicht kreeg. Daarna vochten de twee door en belandden daarbij op de grond. De snijwonden zijn later in het ziekenhuis gehecht en gelijmd.

Aanvankelijk verklaarde S. dat hij een krat bier op had, in de rechtbank sprak hij van een glas of tien. Hij ontkende daarnaast een glas in zijn hand gehad te hebben. Zijn advocaat verklaarde dat de snijwonden moesten zijn onstaan tijdens de vechtpartij op de grond.

Bekeken: 4790x