Zaterdagavond hield de politie drie jongemannen aan op verdenking van diefstal of heling van twee snorscooters. Het ging twee Alkmaarders van 18 jaar oud en een van 20 jaar, allen al bij de politie bekend van diefstal en heling van brommers.

Rond 23.05 uur zag de politie twee brommers rijden op de Havinghastraat en de James Wattstraat. Een van de bromfietsen had geen verlichting. Toen de twee bestuurders en de bijrijder aan de kant werden gezet, bleken beide voertuigen geen contactslot meer te hebben. Ook was er gerommeld met de kentekenplaten. 

Het tweetal, beiden niet in het bezit van een rijbewijs, konden geen goede verklaring geven over de herkomst van de snorscooters. In hun kleding én in de buddyseats werden schroevendraaiers aangetroffen.

De bestuurders en de passagier zijn allen aangehouden. Alle drie zijn bij de politie bekend in verband met diefstal en heling van bromfietsen. De brommers zijn in beslag genomen om uit te vinden of ze inderdaad zijn gestolen. Zo ja, dan worden de eigenaren getraceerd.
(foto: Politie Alkmaar)

Bekeken: 3729x