Alkmaar Centraal

Kolping Boys wilde de tweede seizoenshelft goed beginnen en dat was op het veld maar al te duidelijk, de thuisploeg was fel en was de eerste helft de baas op het veld. Met een vlammend schot van een meter of achttien opende Rens Langedijk van Kolping al vroeg in de wedstrijd de score. 1-0, een beter begin van de wedstrijd kon coach Marc de Wilde zich niet wensen.

Kolping bleef ook de rest van de eerste helft de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in echt grote kansen te creëren. Toch kon de voorsprong nog worden vergroot want vak voor rust wordt een overtreding op Nick Korssen bestraft met een penalty. Korssen neemt zelf de strafschop en zorgt ervoor dat Kolping Boys met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamers op kan zoeken.

In de tweede helft staat er echter een ander West Frisia op het veld, de ploeg is feller en scherper uit de kleedkamer gekomen en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Kolping heeft het daardoor lastig en wordt teruggedrongen. In de 54e minuut gaat het mis en zet voor Kolping en zet Westfrisia de eerste tegentreffer op het bord. 2-1.
Een paar minuten later lijkt de gelijkmaker te volgen, maar Kolping doelman Patrick de Vries weet het harde schot achter het doel te werken. De wedstrijd is bikkelhard en met veel duels en overtredingen is de spanning is om te snijden. West Frisia blijft aandringen en Kolping komt nauwelijks aan voetballen toe.

Na een mooie counter belandt de bal dan toch op een meter of tien recht voor de West Frisia goal en voor de voeten van Roy Duijneveld. Hij weet echter niet te profiteren en daarmee is de kans op de beslissende goal voor olping bekeken want in de 78e minuut profiteert West Frisia wél. Het is en blijft 2-2. Kolping Coach Mark de Wilde toonde zich ondanks de 2-0 voorsprong niet ontevreden: " Een identieke tweede helft , waar wij de eerste helft de betere ploeg waren, waren zij de tweede helft beter. Een terecht gelijkspel, je hoopt op de counter omdat de ruimte er lag, maar we konden het niet goed uitspelen, ik ben tevreden met een punt”.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl