Alkmaar Centraal

Van 1 februari tot en met 12 februari gaat de gemeente Alkmaar de stadsverwarming en nutsvoorzieningen aanleggen voor de toekomstige wijk Vroonermeer-Noord. Daarom is in deze periode de Keesman en de Kruissloot in Sint Pancras afgesloten. Verkeer kan omrijden via de N245 – Vronermeerweg – Helling. Deze omleiding wordt met borden aangegeven.

De Keesman, tussen de N245 en Multatulilaan, wordt geheel afgesloten voor verkeer. Omrijden kan via de Vronermeerweg en Helling. De Kruissloot, tussen de rotonde Vronermeerweg en de kruising met Gedempte Veert, blijft open voor fietsers, maar wordt afgesloten voor overig verkeer. Autoverkeer vanuit Sint Pancras kan omrijden via de Gedempte Veert en Helling.

KPN en PWN gaan boringen verrichten op en langs de Kruissloot. Ook komt er een nieuwe aansluiting op de Kruissloot richting tuincentrum Overvecht. Tijdens de afsluitingen blijft het tuincentrum bereikbaar via een tijdelijke rijbaan vanaf de Vronermeerweg. Ook de basisschool en het kindcentrum aan de Jacques Perkstraat en de woningen aan de Kruissloot blijven bereikbaar.

De busroute is tijdelijk gewijzigd. De bus rijdt via de Gedempte Veert en Helling naar de N245. De toekomstige wijk Vroonermeer-Noord bevindt zich in zowel de gemeente Alkmaar als de gemeente Langedijk. Op het Langedijker deel wordt de Vroonerplas gegraven, op het Alkmaarse deel worden de huizen gebouwd. Er zijn vrije kavels, vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en appartementen. De woningen worden duurzaam gebouwd, aangesloten op het warmtenet van de HVC en voorzien van een glasvezelaansluiting.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl