De Alkmaarse rugbyers hebben zaterdag hun uitwedstrijd weggeven. De ploeg dacht aanvankelijk te makkelijk over Spakenburg, na de eenvoudige winst thuis. Fouten werden hard afgestraft door de boven zichzelf uitstijgende thuisploeg. Spakenburg pakte de winst met 18-17.

De eerste 30 minuten liep Alkmaar achter de feiten aan en mocht blij zijn dat aanvallen strandden door foutjes. Toen kreeg de ploeg een strafschop vlakbij de goallijn. Kevin Stalman speelde de bal door naar aanvoerder Jeroen Neeven, die door de verdediging brak en scoorde. Kristian Boogert schoot de conversie tussen de palen voor 0-7.

Alkmaar gaf vlak voor de rust de voorsprong weg. Een slechte pass werd afgestraft met een try tussen de palen en een eenvoudige conversie (7-7).

In de 2e helft gingen beide teams gelijk op. Na een kwartier gaf Alkmaar een strafschop weg. Door commentaar op de wedstrijdleiding kwam de bal 10 meter dichterbij de palen te liggen, precies mooi voor en score (10-7). Alkmaar kwam snel terug. Center Roy van Rijn brak door met een mooie schijnbeweging en werd de tackle in de hoek van het veld kwam te laat voor Spakenburg (10-12). De erg lastige conversie ging naast.

Alkmaar had nu het veldoverwicht en het duurde niet lang voordat opnieuw gescoord werd. Kristian Boogert wist in de driekwartlijn door te breken zette de stand op 10-17. Hij miste de conversie. Spakenburg herpakte zich en na een serie goede aanvallen, tegen het slordige Alkmaar, volgde een ongeconverteerde try (15-17). Spakenburg ging furieus door en diep in blessuretijd kreeg het weer punten cadeau door een fout vlak voor de Alkmaarse goallijn. De eenvoudige strafschop zette de uitslag op 18-17.

Spakenburg had zijn reputatie als vissersdorp hoog te houden en in een enorme gasgestookte buitenfrituurpan werd voor zo’n sestig man heerlijke kibbeling gebakken.

Bekeken: 3581x