Zaterdag vond de eerste Superopkikkerdag van 2016 plaats in Zeewolde. Dit is een superdag van Stichting Opkikker waarop langdurig zieke kinderen er even een heerlijk dagje uit zijn en spannende dingen beleven, onder andere met hulp van de noodhulpdiensten. Bij politie Alkmaar-Duinstreek zijn ook agenten die zich voor dit goede doel inzetten.

De agenten speelden met in uniform geklede kids een rollenspel. Natuurlijk moesten de toeters en bellen van de politieauto eerst gecontroleerd worden. Daarna snel op onderzoek uit want... de radio van de korpschef bleek zomaar gestolen!

De kinderen en hun ouders deden speurwerk en hielden via de portofoon contact. De spanning steeg toen zij met hulp van politie in de auto en op de motor de boef opspoorden en steeds dichterbij de vangst kwamen. "De onbevangen reactie van de kinderen is magisch", aldus de Alkmaarse agenten over de uiteindelijke aanhouding.

De boef is met de kinderen geboeid en naar de politieauto gebracht om hem te fouilleren. Op het politiebureau volgde een serieus verhoor door de kinderen, evenals het bedenken van een passende straf. Negen van de tien keer moet de boef de cel in en overleven op droog wit brood.

Pin It
Bekeken: 4532x
https://ee.itk.ac.id/data/