Het Alkmaarse college wil het vervallen huis aan de Eilandswal 26 laten slopen. Het pand is een 'rotte kies' in het straatbeeld, omdat het niet wordt onderhouden en er panelen met grafitti voor de ramen zitten. De buurt klaagt ook over daklozen en hangjongeren die het huis nog wel eens gebruiken en het gevaar voor spelende kinderen.

De eigenaar doet niets aan het huis, dus de gemeente timmert de ramen dicht. Hij kan nu ook niets meer doen omdat het Openbaar Ministerie beslag heeft gelegd op al zijn eigendommen. Dat betekent echter ook dat de gemeente de sloopkosten niet op de eigenaar kan verhalen.

De sloop zal iets minder dan €14.000 gaan kosten, mede doordat toestemming via de rechter afgedwongen moet worden. Daarbij komt dan nog het waterdicht maken van de zijkant van het aangrenzende huis.

Volgens de gemeente is er de kans dat de eigenaar bezwaar aantekent. Mocht dit zo zijn moet eerst de procedure doorlopen worden om de sloop mogelijk te maken, tenzij voordien het vervallen huis per executieveiling of onderhandse verkoop verkocht wordt.

Pin It
Bekeken: 5337x
https://ee.itk.ac.id/data/