Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Nadat in 1836 lokaal Harmonica haar deuren opende komt in 2016 dan toch een eind aan een bijzonder tijdperk. De nu als De Harmonie bekende bioscoop heeft voorgoed haar deuren gesloten. Ter ere van dat moment werd zondagavond op het Doelenveld tijdens de Closing Night een steen onthuld die ons er altijd aan zal herinneren dat het een nostalgische en belangrijke plek is.

Wethouder Kloos, die de onthulling verrichtte, zei na afloop stellig dat het gebouw van de Harmonie nu in de verkoop gaat. De gemeente heeft het gebouw in 2013 aangekocht voor 1,8 miljoen. Destijds was de Harmonie nog in beeld als potentiële huisvesting voor ofwel filmhuis Provadja of poppodium Victorie. Inmiddels is besloten dat beiden naar Overstad verhuizen.

Naast honderden bezoekers waren ook oud-medewerkers en oud bedrijfsleider Rob de Haan aanwezig. Hij heeft dertig jaar in de Harmonie gewerkt als bedrijfsleider en woonde er samen met zijn vrouw boven. Hij had de in de begintijd van de bioscoop de verantwoordelijkheid over één filmzaal. De ruimte die we nu kennen als filmzaal 2 was destijds een danszaal.

Ook Ron Sterk, algemeen directeur van JT, was aanwezig en sprak met veel oudgedienden. Het sluiten van een bioscoop is meestal geen vrolijke zaak, maar deze keer is er een mooi vooruitzicht. "Dat Alkmaar nu twee volle weken bioscooploos is wordt even volhouden" zegt Ron Sterk. Op 14 februari opent de nieuwe VUE bioscoop aan de Pettemerstraat 1.

 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl