Doordat de donderdagtraining min of meer ‘in het water’ viel door onaangenaam hoge water- en luchttemperaturen, wilden de waterpolodames van DAW in Spijkenisse laten zien hoe lekker het spelen is in lekker fris water. En met succes, want ze versloegen De Kempvis met 7-11.

De wedstrijd werd door de Alkmaarse ploeg goed en degelijk opgebouwd. In de eerste helft kon de damesploeg uit Spijkenisse het niveau bijhouden en pauzeerde het zelfs met een voorsprong. Het eerste kwart eindigde in 3-2 en het tweede in 5-4.

Daarna nam DAW de wedstrijd koeltjes over. Met degelijk spel en afgemaakte kansen liet de ploeg zien wat het verschil is tussen de subtop en de onderste regionen van de bondsklasse 2A. Van de tien keer dat een tegenspeelster een tijdstraf had, werden zeven keer gescoord. Bij de zes keer 'man minder' is maar twee keer gecapituleerd. Benjamina Kirsten Jonker scoorde haar eerste doelpunt op dit niveau. Topscoorders waren Karlijn Calis en Saskia Kansen met drie goals.

Dames 1 van DAW staat 5e in de hoofdklasse 2A, met uitzicht op plek 4 en er moet nog gewaakt worden voor nummer 6.

Bekeken: 3568x