Op een nat maar goed bespeelbaar veld in Leiden konden de Alkmaarse rugbyers alleen in de eerste helft imponeren. De ruststand was 0-32. Daarna had de coach van DIOK  zijn team wakker geschud, maar de thuisploeg bleef steken op 17-32.

Al na de eerste scrum zette Alkmaar punten op het bord. 'Man of the Match' Roy van Rijn pakte de bal uit de scrum op de helft van DIOK en maakte een mooie break. Zijn pass werd onderbroken, maar Davey Vrijhoef veroverde de bal alsnog en scoorde in de hoek 0-5. Kicker Kristian Boogert kon echter niets met de lastige bonuskick.

Bij de volgende scrum was het meteen weer raak. Alkmaar leek voor een push-over te gaan, maar Van Rijn opnieuw scoorde in de hoek (0-10). De conversie lukte weer niet, evenals een strafschop op de paal even later. Marsciano Bruns maakte de derde ongeconverteerde try met een push-over uit een 5-yards scrum.

De vierde try, met het extra competitiepunt, werd door Kristaan Koop geleverd na een mooie offload van Roy van Rijn. Boogert's conversie maakte het 0-22. Koop scoorde daarna opnieuw en Bruns maakte het voor rust 0-32 na een 5-yard line-out. Captain Jeroen Neeven speelde hem de bal toe na een slim één-tweetje.

De tweede helft verliep totaal anders. De Leidse coach had zijn team wakker geschud en bij de eerste de beste aanval pakte DIOK een try zonder conversie. Halverwege de helft volgde een try vanaf de driekwartlijn voor 10-32. Conversie leverde 2 punten extra op. In de slotfase werd opnieuw gescoord na een serie goede aanvallen uit een gave cross-kick. Een try in de hoek zette de eindstand op 17-32.

Heren 1 van de Alkmaarse Rugby UFC bezet in de 2e klasse noord de derde plaats. De top-2 is buiten bereik. Er moet nog opgelet worden voor twee achtervolgende teams, waaronder DIOK.

Bekeken: 3490x