Alkmaar Centraal

Zondag waren in Beverwijk de districtskampioenschappen voor judoka's onder 21 jaar. Het deelnemersveld kende grote verschillen. De zware en lichte klassen kenden maar één deelnemer die dus automatisch kampioen werd. De broertjes Yannick en Colin van der Kolk, 17 en 18 jaar oud, pakten goud en brons in de goed bezette -66 kg klasse. Coen Stoop werd tweede in de 90kg klasse.

Colin moest direct tegen favoriet Owen Corzillius en verloor volgens verwachting. Daarna vocht hij zich naar de kleine finale die hij uiteindelijk won. Zo verzekerde hij zich meteen van deelname aan het NK onder 21 jaar.

Yannick was in topvorm. Hij bereikte eenvoudig de finale, met in de eerste wedstrijden prachtige volle punten. Toen trof hij Owen, waar hij nog nooit van won. De strijd was gelijk tussen de beide leden van de talentpoule Noord-Holland. Nadat Yannick een strafje opliep scoorde hij een yuko uit een overname, voldoende voor de titel en een plek in het NK.

Ook Coen Stoop plaatste zich overtuigend voor de finale. Daarin kreeg Coen kreeg al snel een yuko tegen. Hij ging vol in de aanval en zijn tegenstander liep toen twee vermaningen voor passiviteit, maar geen tegenscore. Ongeveer een halve minuut voor tijd kreeg Coen zijn tegenstander uit Purmerend in een houdgreep, maar deze hield hij net 2 seconden tekort vol. Een 2e plek is evengoed een prima prestatie.

In de middag was Tom van der Kolk, uitgenodigd door de hoofdscheidsrechter van Noord-Holland om een abritragecursus voor de Noord-Hollandse scheidsrechters te verzorgen. Zijn beide zonen Colin en Yannick gaven de voorbeelden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl