Gisteravond was er een openbare vergadering over de website ´het nieuwe mca´. Maar daaraan voorafgaand was een besloten bijeenkomst met alle fractievoorzitters over hetzelfde onderwerp. Het heeft het gedraai en de onduidelijkheid alleen maar versterkt.

Als eerste kwam de gemeentelijke uitleg die 'een technisch slippertje' als reden voor de anonimiteit aangaf. Maar vlak daarna was er de brief van burgemeester Ter Heegde waarin hij te kennen gaf dat de de gemeente er bewust voor heeft gekozen anoniem te blijven. Gisteravond kwam Ter Heegde daar weer op terug en verklaarde dat het nooit de bedoeling van het college is geweest om de website anoniem te houden. Maar volgens het NHD weten ingewijden te melden dat in de besloten bijeenkomst juist is gemeld dat de anonimiteit wél bewust is gekozen omdat dat meer publiciteit zou opleveren.

Feit is dat na die vergadering niemand echt kritische vragen meer heeft gesteld over de affaire. Ter Heegde voert nu als bliksemafleider aan dat hij de hele zaak een 'strijd om woorden' vindt die afleidt van de feitelijke inhoud van de website. Die inhoud begint steeds meer te lijken op het zaaien van angst over slechte verzorging en vertraging bij spoedgevallen. En inmiddels gaat het gerucht dat Heerhugowaard op de volgende 'ludieke' actie rond het ziekenhuis broedt...

Pin It
Bekeken: 4269x
https://ee.itk.ac.id/data/