Alkmaar Centraal

Met ingang van 1 mei is Wim van Twuijver de nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur van gemeente Alkmaar. Van Twuijver (39) heeft nu nog diezelfde functie in gemeente Hollands Kroon. Daarnaast is hij het afgelopen jaar negen maanden secretaris van het Caribische eiland Saba geweest.

"Na vijf jaar met veel plezier gewerkt te hebben aan het opbouwen van de fusiegemeente Hollands Kroon kon ik dit unieke aanbod niet afslaan. Want wie wil er niet meewerken aan een prachtige stad als Alkmaar?", aldus Wim van Twuijver.

Bij Hollands Kroon heeft Van Twuijver zich vanaf het begin ingezet voor een flexibele organisatie die inspeelt op de veranderende samenleving. Het geven van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid aan medewerkers heeft er toe geleid dat onder zijn leiding vele succesvolle initiatieven zijn ontstaan, zoals Het Nieuwe Werken, een intern opleidingsinstituut (HK Academie) en het beoordelen op resultaat.

De burgemeester van Hollands Kroon, Jaap Nawijn, had Van Tuijver heel graag nog een aantal jaren gehouden, maar wenst hem vanzelfsprekend veel succes.

Alkmaars burgemeester Piet Bruinooge is blij met de benoeming: “We zijn er als college van overtuigd dat Wim een aanwinst is voor Alkmaar. Hij heeft ervaring met het aansturen van een fusiegemeente en het implementeren van een vernieuwende organisatievisie."

Van Twuijver begon zijn loopbaan bij politie Amsterdam- Amstelland. Na zes jaar werd hij in 2002 beleidsmedewerker Veiligheid bij de gemeente Oostzaan. Na diverse andere functies werd hij hier januari 2008 gemeentesecretaris / algemeen directeur. In 2011 trad Van Twuijver in dienst bij de op te richten gemeente Hollands Kroon.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl