Alkmaar Centraal

De VVD Alkmaar stelde begin januari voor om 35 straten in Vroonermeer-Noord te vernoemen naar AZ-spelers. Het college had er wel oren naar, maar straatnamen worden pas toegewezen als personen minimaal tien jaar geleden zijn overleden, conform het beleid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

De VVD-fractie vond de geplande wiede-, sloot- en akkernamen niet passen en sowieso kent De Rijp al zo'n wijk. De hoofdstraat draagt overigens de naam ’Laan van Bergama’ naar de Alkmaarse zusterstad. Het plan vond, niet geheel verrassend, veel steun bij de supportersverenigingen van AZ.

De reden dat straatnamen niet naar levende personen vernoemd worden is dat iemand nadien wellicht uit de gratie raakt. Het is een heel gedoe met kosten voor bewoners en de gemeente om een straat te hernoemen. Er zijn wel een aantal uitzonderingen, zoals de Koninklijke familie en een onbewoond Amsterdams park met namen van Ajax-spelers.

Het college wil wel kijken of de wijk straatnamen van Alkmaarse sporters in het algemeen kan krijgen. Die meer dan tien jaar dood zijn natuurlijk...

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl