Alkmaar Centraal

Supporters van AZ hebben via de VriendenLoterij het afgelopen jaar € 121.897 bij elkaar gespeeld voor de eigen jeugdopleiding. Dat maakte de organisatie dinsdagavond tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala bekend. Van elk door een AZ-fan gekocht lot gaat de helft direct naar opleiding en nog nooit was het totaal zo hoog.

De AZ-jeugdopleiding gebruikt de schenking onder andere voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Mochten ze geen prof worden, dan zijn ze sociaal en maatschappelijk beter voorbereid. Maar ook profs stappen na hun carrière vaak uit het voetbal.

De meeste steun ging naar Feyenoord; fans verzamelden € 1.186.507. Daarna volgen Ajax met € 1.072.586 en PSV met € 333.915. AZ staat negende in de lijst, vrij kort achter Heerenveen en FC Groningen.

Naast de steun aan de jeugd van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Michiel Verboven, Managing Director: “We stimuleren de Eredivisieclubs om maatschappelijke activiteiten te organiseren in wijken en op scholen in de buurt. De voetballers van de Eredivisie hebben een voorbeeldfunctie voor de (lokale) jeugd.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl