Alkmaar Centraal

Het recreatieschap Geestmerambacht heeft besloten om geen Summer of Love festival te laten organiseren in het gebied. Het wil wel vervanging voor het afgelaste Saterday Live, maar niet volgens het concept Marco Kuiper, dat men wat betreft muziekstroming teveel vindt lijken op het Indian Summer Festival.

Kuiper, die ons Indian Summer bracht, was onaangenaam verrast. Dit meldt het NHD. Het zit hem niet mee. Al eerder wilde hij een festival organiseren, maar dat zou dan een vierde grote feest geweest zijn en dat is meer dan het recreatieschap toe wil laten, ter bescherming van de natuur.

Er zijn verregaande onderhandelingen voor een eendaags festival in september voor hooguit 5000 bezoekers, met vooral Nederlandstalige muziek. Daarover moet snel meer duidelijk worden. Er is ook niet veel tijd meer, want zaken als vergunningen en het contracteren van artiesten moeten nog geregeld worden.

Al op het programma staan Indian Summer (vrijdag 3 en zaterdag 4 juni) en het Country Dance Village Festival (woensdag 20 t/m zondag 24 juli). Met country is bewust voor een heel andere stijl gekozen met oog op variatie. Daarnaast ligt er bij het recreatieschap nog een plan voor een klein operafestival in juni of juli.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl