Alkmaar Centraal

Op woensdag 3, vrijdag 5 en dinsdag 9 februari vindt het project Spannend Ondernemen bij Hogeschool Inholland Alkmaar plaats. Tijdens deze kick off-dagen krijgen 300 leerlingen van acht middelbare scholen tussen 09:00 en 12:00 uur workshops om een goed ondernemingsplan op te stellen.

De workshops worden verzorgd door 25 tweedejaars studenten Business Studies van de hogeschool, een ondernemer en twee ondernemende studenten Technische Bedrijfskunde. In teams gaan de scholieren aan de slag en half april wordt tijdens de grote finale het beste ondermeningsplan beloond met € 250.

De interactieve workshops zijn Productontwikkeling, Creativiteit, Presenteren en Een ondernemer aan het woord. In deze laatste workshop zal een ondernemer zijn ervaringen delen. De Inholland-studenten gaan ook langs op school om advies te geven.

Na intensief en creatief denken, onderzoeken en schrijven, beoordelen de begeleidende studenten van Hogeschool Inholland de plannen en de presentaties en stellen dan vast welk schoolteam er per college naar de grote finale in april zullen gaan.

Tijdens de finale moet het ondernemingsplan opnieuw gepresenteerd worden, maar dan tegenover een echte jury. De teams dingen tijdens de finale naar een plaats in de top drie, niet alleen voor de eer maar ook voor een mooie geldprijs. Op de foto staat de top 3 van 2015.

‘Spannend Ondernemen’ is een samenwerkingsproject van Inholland Alkmaar met het Willem Blaeu College, het Jan Arentsz College, het Petrus Canisius College, het Stedelijk Dalton College uit Alkmaar, het Regius College uit Schagen, de RSG Enkhuizen, Oscar Romeo/ Tabor College uit Hoorn en de RSG Wiringherlant uit Wieringerwerf.
SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl