Alkmaar Centraal

Alkmaar heeft de regionale samenwerking opgeschort, het vertrouwen in de gemeente Heerhugowaard hangt aan een zijden draadje en burgemeester Bruinooge vertikt om te vertellen wat zijn eerste reactie was: de gemeente Heerhugowaard heeft met de website hetnieuwemca.nl en bijbehorende socialemedia-accounts heel wat los gemaakt.

Opvallend is dat Bruinooge en Ter Heegde het eind vorig jaar in een interview met het NHD nog roerend met elkaar eens waren dat de regionale samenwerking prima verliep. Het ziekenhuis was het enige puntje van onenigheid. De Waarder burgervader kreeg veel lof toegezwaaid na het interview. Niet alleen van de eigen burgers én van Alkmaarders, maar vanuit de Alkmaarse politiek deelde de Alkmaarse Onafhankelijke Partij zelfs een sneer uit aan Bruinooge.

Een rondgang langs de diverse socialmediakanalen leert dat de populariteit van Ter Heegde door de 'websitegate' wel wat krasjes heeft opgelopen. En deze keer zijn het juist de Heerhugowaarders die de Alkmaarders bijvallen in hun verontwaardiging. "Achterbaks", "Kinderachtig" en "dit had ik nooit gedacht" komt nog het meeste voorbij.  Maar ook wordt meerdere keren vermeld dat Alkmaar "niet met zijn verlies om kan gaan" en is er twijfel over de bereikbaarheid van de locatie in Heerhugowaard per openbaar vervoer. Iemand reageert zelfs met “dit agressieve overname-gedrag is een gemeente onwaardig”; weer een ander merkt ludiek op dat als ook de kraamafdeling in Heerhugowaard komt, de Facebookpagina ‘Je bent Alkmaarder als…’ wel kan worden opgeheven.

Hoe de bestuurlijke rimpels weer glad gestreken moeten worden is nog niet duidelijk, maar afgaande op de 'wandelganggeluiden' lijken het voorlopig vooral de politieke partijen zonder bestuursverantwoordelijkheden en imagogevoeligheden te zijn, de oppositiepartijen dus, die de boel snel weer vlot willen trekken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl