Jaarlijks organiseert het ROC Horizon College de verkiezing voor de Opleiding van het jaar. Vier opleidingen worden genomineerd en door een onafhankelijke jury beoordeeld. Dit jaar zijn de mbo-opleidingen van Sport & Bewegen als winnaar uit de bus gekomen. Met de verkiezing wil het Horizon College vernieuwing in de opleidingen stimuleren. De prijs waardeert de inzet en kwaliteit van medewerkers die zich inzetten voor onderwijsvernieuwing.

De jury roemt de brede basis van de sportopleidingen en de ruimte voor persoonlijke groei. Leerlingen krijgen veel verantwoordelijkheid en worden daarin begeleid. Het onderwijsprogramma is flexibel en biedt veel keuzemogelijkheden. "De opleiding staat midden in de maatschappij, met thema’s zoals vergrijzing en overgewicht. Daarnaast is het mogelijk externe diploma’s te halen," aldus de jury.

Met de elementen ondernemerschap, flexibiliteit, communicatieve vaardigheden, samenwerken en doorzettingsvermogen is de opleiding op koers voor de toekomst. Dit sluit goed aan op MBO 2025, het manifest van de MBO Raad waarin de toekomstvisie voor het middelbaar beroepsonderwijs uiteen wordt gezet.

Op de foto het winnende team docenten Sport & Bewegen. (foto: Rob Duin)

Bekeken: 3664x