Donderdagavond werd in de raadsvergadering een motie van de VVD en PvdA besproken om de gedupeerden van de nieuwjaarsbrand van 1 januari 2015 niet op te zadelen met kosten van een verplicht archeologisch onderzoek. Bijna alle partijen stemden in met de motie, wat betekent dat de door de nieuwjaarsbrand van 1 januari 2015 getroffen ondernemers toch niet hoeven meebetalen aan het archeologisch onderzoek.

Eind januari kreeg Ronald Nordemann van Spaanders Mannenmode van burgemeester Bruinooge te horen dat hij toch bijna 40.000 euro moet meebetalen aan het archeologisch onderzoek. Waardijk moest 17.300 euro neertellen en Ici Paris 38.800. In reactie daarop dienden de VVD en de PvdA een motie in waarin ze voorstelden om de volledige kosten van het archeologisch onderzoek toch voor de rekening van de gemeente te laten komen.

De opstellers vonden dat het vooral een principekwestie was: archeologisch onderzoek is immers in het belang van de samenleving, dus is het oneerlijk om een reeds gedupeerde ondernemer die niet om dat onderzoek gevraagd heeft te laten meebetalen Ze kregen daarin bijval van GroenLinks.

OPA, BAS, Leefbaar Alkmaar en het CDA stemden ook in. D66 stemde als enige tegen omdat men vond dat het tegenover andere ondernemer s niet eerlijk zou zijn om de rekening volledig kwijt te schelden. Ze wezen er bovendien op dat de ondernemers wel degelijk baat hebben bij het archeologisch onderzoek, want nu dat uitgevoerd is, is hun grond meer waard. 

Pin It
Bekeken: 5160x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/