Alkmaar Centraal

In een klein maar sterk deelnemersveld was het donderdagavond tijdens de MTB Classic rond het Sportpaleis opnieuw raak voor Patrick IJpelaan. De Alkmaarder liet de koplopers wegrijden en hengelde ze vervolgens allemaal binnen.

Na de bekende flitsende start van Kay Pronk was het Maurice Monch die al zeilen bij moest zetten om hem bij te houden. De Alkmaarder slaagde erin om de bmx-er uit Limmen niet verder weg te laten lopen en nam later brutaal de leiding over. Ondertussen sloop IJpelaan langzaam verder naar voren, passeerde Pronk, en schakelde nog een tandje bij om uiteindelijk ook Monch te verschalken.

Voor de plekken naast het podium was Dirk Dekker duidelijk sterker dan onder andere Kay Apeldoorn en Bob Siegel die deze wedstrijd erg aan elkaar gewaagd waren. In de strijd om de rode lantaarn te ontlopen was het Kees Pronk die in de laatste twee ronde profiteerde van een valpartij van Apeldoorn, die tot dan toe aan een uitstekende race bezig was.

Winnaar van de verloting voor de waardecheque van Tweewielercentrum De Hoef was Kay Apeldoorn. De volgende MTB Classic is donderdag 11 februari , aanvang zoals gewoonlijk 20:00 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl