Er wordt in deze tijd veel van volwassenen en kinderen gevraagd: mediawijsheid, zelfredzaamheid, creativiteit, samenwerken, kritisch denken, ict-vaardigheden zijn allemaal nodig in de eenentwintigste eeuw. Jongeren hebben deze 21e-eeuwse vaardigheden nodig om voorbereid te zijn op functies die nu nog niet bestaan, maar ook volwassenen van nu moeten zich bekwamen in de moderne toepassingen van technologie.

Bibliotheek Kennemerwaard organiseert daarom themabijeenkomsten rondom een belangrijk maatschappelijk thema. Tijdens deze bijeenkomsten, waarbij raadsleden, wethouders en beleidsambtenaren zijn uitgenodigd, kunnen bezoekers kennis maken met wat bibliotheek Kennemerwaard op dit terrein doet en kan doen.

Er zijn twee bijeenkomsten, die beiden om 20.00 uur starten. Op dinsdag 9 februari is in de bibliotheek in Alkmaar Centrum de eerste bijeenkomst. Na een inleiding van Rick Koster (Trainer en Neurobioloog) over 21st Century Skils in het onderwijs, vertelt Robbert Jan Piet (Ronduitonderwijs) over samenwerkingsmogelijkheden tussen onderwijs en bibliotheek. Ook is er een workshop over Media & Seksualiteit en zijn er korte presentaties.

Op woensdag 10 februari is de tweede bijeenkomst in de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum. Ook hier verzorgt Rick Koster een inleiding. Vervolgens is er een presentatie van BIG data door Frans Feldberg, Associate Professor VU, over BIG DATA. Op deze avond is er een workshop Coderdojo - aan de slag met programmeren. De toegang is gratis. Aanmelden is handig in verband met het beperkte aantal plekken; dit kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl