Arie en Corrie Baltus houden zich al meer dan 25 jaar bezig met het maken van kaas en hun veehouderij. De kaas van Kaasboerderij Zeilzicht wordt op ambachtelijke wijze gemaakt, gebruikmakend van zowel oude tradities als moderne techniek. Op de boerderij is van alles te zien en te doen. Bezoekers kunnen zelf ook kaasmaken. 

De Kaasstad is een twaalfdelige serie over de nieuwe gemeente Alkmaar, maar dan bekeken door een 'andere bril'. Centraal staan bijzondere plekken, mensen of initiatieven. Plaatsen waar je wellicht al vele malen voorbij bent gereden maar waar je vanaf nu anders naar zult kijken, mensen van wie je niet vermoedde dat ze bijzonder waren of initiatieven die je niet kende maar waar je wel warm voor draait.

De serie is gemaakt door lokale professionals en vrijwilligers van de stichting Digitale Beeldvorming, in samenwerking met de gemeente Alkmaar. De afleveringen zijn iedere doordeweekse dag te bekijken om 08.00 uur en om 20.00 uur bij Alkmaar Centraal, te vinden op kanaal 42 (Schermer en Graft-De Rijp) en op kanaal 36 (Alkmaar-stad). Ook zijn de afleveringen online te vinden op het YouTube-kanaal van Stichting Digitale Beeldvorming.

Bekeken: 4526x