Alkmaar Centraal

Zaterdag vond de 4e ronde in de Hoofdklasse van de Westfriese Judocompetitie plaats. Het team van Topsport Tom van der Kolk was lekker op dreef, vooral tegen stadsgenoot Randers. Deze confrontatie eindigde in 14-0 en 70 tegen 0 judopunten. 

Team Randers was de eerste tegenstander van Team Van der Kolk. In de klasse -55kg scoorde Perry de Boer met een mooie uchimata een ippon (vol punt). Mark de Jong won in de -60 kg met een verwurging. Colin van der Kolk (-66 kg) won deed dat ook, met een sankanku, verwurging met de benen. Ook Arjen van Dijk (-73 kg) won ook al met een verwurging. Jurrien van Marle (-81 kg) scoorde eveneens ippon. Tim Schaper (-90 kg) won met een mooie schouderworp en Coen Stoop (90+ kg) werd nu niet gediskwalificeerd voor zijn succesvolle Koreaanse schouderworp.

Team Van der Kolk stond vervolgens tegenover koploper Judo Yushi uit Nieuw Vennep voor een spannende wedstrijd. Tim Schaper had een sleutelrol. Met een yuko en 2 straffen in het voordeel was hij echter in de laatste minuut iets te gretig. Zijn actie werd overgenomen, met als gevolg een houdgreep. Het team verloor zo met 6-8.

Tot slot stond Team Van der Kolk tegenover Judo Amsterdam op de mat. De tegenstanders werden verslagen met 10-4. Coach Tom van der Kolk was zeer tevreden over de ontwikkeling van zijn team.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl