Alkmaar Centraal

De Alkmaarse politieke beweging Wil Nu is zich sterk aan het ontwikkelen en wil zich zaterdag 5 maart tussen 13.00 en 17.00 uur aan de wereld presenteren tijdens een informele bijeenkomst in De Alkenhorst. Met voldoende steun wil Wil Nu volgend jaar maart aan de Tweede Kamer verkiezingen mee gaan doen.

Voorzitter en oprichter van Wil Nu is Arjan Gelder. "Ons credo is een dialoog in plaats van een monoloog zoals de overheid momenteel met haar burgers omspringt. Er moet een ander leefklimaat ontstaan, waarbij niet meer de rijken steeds rijker worden en de armoede toeneemt."

In de kern staat Wil Nu voor een levenslang onvoorwaardelijk basisinkomen, tot 18 jaar leeftijd gebonden, waarbij vrijwilligerswerk door middel van de enige dan nog bestaande toeslag beloond zal worden. Het basisinkomen zal niet meer nodig zijn wanneer het economische denken verandert, waarbij het geldsysteem echt hervormd wordt zoals Wil Nu voorstaat. 

Wil Nu staat voor een samenleving, waarbij hokjes worden afgebroken en er weer vertrouwen ontstaat tussen burgers onderling. "Ieder mens heeft bepaalde kwaliteiten, ieder mens is uniek en moet zich individueel kunnen ontwikkelen," vindt Arjan Gelder.

Als belangrijkste speerpunt, om te komen tot echte democratie zal tijdens de bijeenkomst gesproken worden over digitale toetsing. Gelder: "Uw mening is belangrijk om het toekomstige programma verder te ontwikkelen onder ander via onze werkgroepen en de opzet van de Wil Nu Academie. Wil Nu is er voor de burger. Laat uw mening horen!!"

Vooraf aanmelden voor de presentatie wordt aangeraden. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie op www.wilnu.nu. De toegangsprijs is €5.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl