Alkmaar Centraal

Het AZ Voetbalschool Seminar in het AFAS Stadion was een groot succes. Zo'n 450 trainers en bestuurders van amateurclubs die samenwerken met AZ, keken woensdag aandachtig naar een presentatie en vragenpanel met als centrale vraag 'Hoe haal je het beste uit spelers?'

In een volle Georg Kessler Lounge nam Hoofd Prestatie & Ontwikkeling Marijn Beuker het eerste deel voor zijn rekening. Hij vroeg iedereen een vinger in de lucht te steken. Oké, en nu nog iets hoger”. Gelach van herkenning volgde; Beuker liet zien dat men altijd in staat is meer uit zichzelf te halen. Dit was één van de zes basisprincipes die hij besprak.

Bij een AZ Voetbalschool Seminar hoort een panel met specialisten die het thema bespreken. Ron Vlaar, Martin Haar (trainer Jong AZ), Jeroen Peetoom (trainer AZ Onder 13) en Paul Brandenburg (Hoofd Jeugdopleiding) namen deel. Het enthousiasme van Vlaar viel daarbij het meeste op. “Het grootste gedeelte van mijn talent zit tussen mijn oren”, vertelde hij.

Iedere dag keihard werken, onderuit gaan, geloven in het WK met Oranje, pijn lijden om verder te komen, overbodige luxe in Engeland en de wijze waarop AZ Vlaar hielp in zijn ontwikkeling; de inmiddels ervaren verdediger was niet te stoppen.

“Het is mooi om hier als spreker aan te mogen schuiven want ik vind het belangrijk dat er over dit soort zaken wordt gepraat”, verzekerde Vlaar na afloop. “We moeten als opleiding niet stilzitten, dat betekent namelijk achteruitgang.”

Het seminar maakt deel uit van de AZ Voetbalschool, de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan getild. Verenigingen die zich willen aansluiten, kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Facebook AZ Voetbalschool)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl