Donderdagnacht is een 37-jarige man uit Alkmaar na een achtervolging door de politie met een gestolen auto in de sloot beland en aangehouden.

De Alkmaarder trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij diep in de nacht met hoge snelheid over de N250 reed, in de richting van de N9 naar Den Helder. De agenten gingen achter hem aan de Guldemondweg op. Uit het gestolen voertuig kwam inmiddels rook en de bestuurder had de lichten gedoofd. Hij reageerde niet op stoptekens en reed met hoge snelheid over de verkeersdrempels waardoor er een vonkenregen onder het voertuig vandaan kwam. In een bocht op de Cornelis Gerritsz Geusstraat raakte hij van de weg en belandde in de sloot.

De Alkmaarder probeerde nog te ontkomen door naar de overkant te zwemmen en weg te rennen, maar hij werd in een tuin aan de Rijksweg in Den Helder aangehouden. Het voertuig bleek gestolen te zijn bij een autobedrijf in Alkmaar, waar een ander gestolen voertuig was achtergelaten. Hij bleek nog een nepvuurwapen bij zich te hebben. Zowel auto als vuurwapen zijn in beslag genomen.

Bekeken: 3516x