Alkmaar Centraal

In de nacht van woensdag op donderdag eindigde een politieachtervolging door Den Helder kort nadat de vluchtende 37-jarige Alkmaarder zijn gestolen auto de sloot in reed.

De Alkmaarder trok de aandacht van agenten toen hij diep in de nacht met hoge snelheid over de N9 richting de N250 reed. Met de agenten in zijn kielzog reed hij de Guldemondweg op met gedoofde lichten. Hij reageerde niet op stoptekens en reed hard over verkeersdrempels zodat er een vonkenregen onder de auto vandaan kwam. In een bocht op de Cornelis Gerritsz Geusstraat raakte hij van de weg en belandde in de sloot.

De Alkmaarder probeerde nog te ontkomen door naar de overkant van de sloot te zwemmen en weg te rennen, maar hij werd in een tuin aan de Rijksweg in Den Helder gevonden.

Het voertuig bleek bij controle verduisterd te zijn bij een autobedrijf in Alkmaar, waar een ander gestolen voertuig was achtergelaten.

De Alkmaarder bleek een nepvuurwapen bij zich te hebben. Dat is, net als de gestolen auto, in beslag genomen. (foto: DNP.NU)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl