ProRail voelt niets voor de voorstellen die de gemeente heeft aangedragen om station Alkmaar Noord beter toegankelijk te maken. Momenteel loopt er een tunnel onder de sporen door, maar mensen met een kinderwagen, rollator, rolstoel of een scootmobiel kunnen daar niet doorheen; zij moeten een flink stuk omlopen via de spoorwegovergang. De gemeente heeft daarom voorgesteld om in de tunnel een hellingbaan aan te leggen en om de perrons te verlengen tot aan de spoorwegovergang, waar dan een overweg aangelegd wordt.

ProRail wil dat allebei echter niet. Een helling in de tunnel zou niet mogelijk zijn vanwege de hoogteverschillen; alleen liften zouden een optie zijn. Er wordt onderzocht of er liften op het station kunnen worden aangelegd. Het perron zou (bij de fietstunnel) te smal zijn als het druk is en deze route zou de commercie rond het station benadelen.

ProRail heeft al eerder toegezegd dat de toegankelijkheid op alle stations in 2030 goed moet zijn; het streven voor station Alkmaar Noord is 2023.SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl