Er zijn positieve geluiden over het voortbestaan van warenhuisketen V&D. Roland Kahn, eigenaar van CoolCat, wil verder met ongeveer 45 van de 67 warenhuizen van V&D. Dit meldt RTVNH. Binnen drie dagen moet 'onvoorwaardelijk overeenstemming' zijn over de huurcontracten voor ten minste 35 vestigingen. Hierbij is V&D Alkmaar voor alsnog niet specifiek genoemd.

Details worden nog niet gegeven. Kahn's bedrijf Cool Investments laat wel weten dat de financiering bijna rond is. De curatoren zijn hoopvol dat het voortbestaan van de meeste V&D's veiliggesteld wordt.

Kahn laat weten dat de weg die V&D vorig jaar ingeslagen was voortgezet wordt. Er werd een nieuwe strategie voorgesteld die het bedrijf in 2017 winstmakend moest maken, maar het Amerikaanse bedrijf Sun Capital wilde toch geen overbruggingskrediet van 13 miljoen euro meer verstrekken en trok de stekker eruit.

Een aantal eigenaren van de panden die V&D huurt zijn woensdag geïnformeerd over de plannen door Kahn en V&D-directeur John van der Ent. De curatoren verwachten dat op basis van deze informatiebijeenkomst de meeste verhuurders vertrouwen zullen hebben in de levensvatbaarheid van de warenhuisketen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl