Alkmaar Centraal

Op woensdag 17 februari verzorgt Ynske Hoekstra van MEC Alkmaar een workshop kruidenboter maken voor kinderen in het bezoekerscentrum van Hortus Alkmaar. De workshop start om 14.30 uur en is voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

In deze workshop leert Ynske de kinderen hoe ze van melk hun eigen boter kunnen schudden. Ouders mogen helpen, want het duurt best een tijdje tot alle roomdeeltjes in de melk aan elkaar plakken en een klontje vormen.

Dan mogen de kinderen ruiken en proeven van kruiden die je kunt gebruiken om kruidenboter te maken. Daarna gaan ze zelf aan de slag om kruidenboter en kruidenroomkaas te maken, die ze natuurlijk mogen proeven.

Ynske laat ook zien hoe je zelf thuis kaas kunt maken. En ze neemt de kinderen nog even mee de tuin in om te kijken of er al plantjes boven de grond komen. Na afloop mogen de zelfgemaakte producten natuurlijk mee naar huis.

De workshop kost € 8,50 per kind, inclusief alle materialen, limonade en wat lekkers. De workshop vindt plaats bij Hortus Alkmaar aan de Berenkoog 37 in Alkmaar. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-5669639.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl