De Velsertunnel sluit 15 april voor 9 maanden om groot onderhoud te verrichten, maar wordt van tevoren voor verkeer in zuidelijke richting drie weekenden gesloten voor asbestsanering.

De asbest werd in november zichtbaar toen als proef een afwateringsgoot bij een van de lichtroosters, ook wel wybertjes genoemd, werd weggehaald. Paul Bleijenberg, projectleider bij aannemerscombinatie Hyacint: "Daarachter ligt een dunne strip bitumen met een laag percentage asbest. Bij alle wybertjes hangen deze goten. Het gaat om stroken met een lengte van 10 kilometer, een arbeidsintensieve klus dus".

Voor verkeer in zuidelijke richting is de Velsertunnel gesloten in de weekenden van 19 t/m 22 februari, 26 t/m 29 februari en 4 t/m 7 maart. De tunnel sluit om vrijdagavond 20.00 uur en gaat maandag om 5.00 uur weer open.

Rijkswaterstaat heeft drie andere weekenden aangewezen, voor het geval te lage temperaturen het werk belemmeren. Dit zijn die van 11 t/m 14 maart, 18 t/m 21 maart en 1 april t/m 4 april.  Verkeer richting het zuiden rijdt via omleidingen, waaronder de Wijkertunnel. Op verschillende plekken verkeersregelaars ingezet en de pont tussen IJmuiden en Velsen-Noord vaart extra.

Tijdens de omvangrijke renovatie worden de technische installaties en de vluchtwegen vernieuwd. Verder komen de vluchtdeuren op kortere afstand van elkaar te liggen. De doorrijhoogte wordt met zo’n 12 centimeter verhoogd waardoor vrachtwagens minder snel vast komen te zitten in de tunnelbuizen. Het wegdek krijgt tegelijk nieuw asfalt.

Meer informatie op rws.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl