Donderdag vond in Alkmaar het eerste examen bij een particuliere opleider plaats voor het nieuwe SVH Diploma Keukenassistent (KAS). Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) nam het examen af bij 10 leerlingen, die een intensieve opleiding tot Keukenassistent volgden.

SVH heeft dit najaar nieuwe leermiddelen en examens voor Keukenassistent (KAS) en Bedieningsassistent (BAS) geïntroduceerd. KAS en BAS bereiden voor op instroom in de horeca en zijn met name gericht op studenten uit het praktijkonderwijs of Entree, en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Steeds meer PRO-scholen en particuliere opleiders starten nu met dit nieuwe materiaal.

Frsh072 richt zich op gemotiveerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zowel in Alkmaar als in Den Helder (Frsh0223). Leerlingen volgen drie maanden een fulltime opleiding tot keukenassistent. Ze worden zo snel mogelijk gekoppeld aan een passende werkgever, waar ze daarna drie maanden stage lopen.

Halverwege de stage vraagt Frsh072 of de werkgever de stagiair wil aannemen. Het antwoord meest ja en dan gaan ze een half jaar aan de slag voor minimaal 28 uur, onder begeleiding van Frsh072. Loonkostensubsidie maakt het voor werkgevers extra aantrekkelijk.

Tot nu toe kregen de deelnemers een certificaat namens Frsh072 en de gemeente, maar met ingang van 11 februari krijgen de geslaagden dus het SVH Diploma Keukenassistent. Steenbeek: “Met een branche-erkend diploma staan ze sterker.” Over tien werkdagen horen de leerlingen of zij zijn geslaagd.

Gemeenten en andere partijen die interesse hebben in dit concept, vinden meer informatie op frsh072.nl. Wie meer wil weten over de leermiddelen en examens van Bedi­en­ingsas­sis­tent (BAS) en Keuke­nas­sis­tent (KAS), kan kijken op basenkas.nl.

Pin It
Bekeken: 4513x
https://ee.itk.ac.id/data/