Alkmaar Centraal

Kunstwerken zijn in alle Nederlandse gemeenten in openbare ruimten te vinden. Dagelijks worden deze kunstwerken blootgesteld aan weersinvloeden, uitlaatgassen, maar ook bekladding en vernieling. De Kunstwacht onderhoudt, conserveert en restaureert in het hele land.

Veelal gaat het om regulier onderhoud maar ook achterstallig onderhoud. De basisgegevens van de kunstwerken worden opgeslagen in een speciaal ontworpen Kunstwachtsysteem. Daarin staat nauwkeurig de toestand van de objecten beschreven, de rapportages over alle verrichte (be)handelingen en foto’s van voor en na een behandeling.

De Kunstwacht onderhoudt ook alle buitenbeelden van de gemeente Alkmaar. KunstNetTV filmde twee onderhoudsploegen en interviewde Kunstwachtmedewerkers Jesper en Jurn . Zij vertellen over de verschillende manieren waarop de kunstwerken worden schoongemaakt en hun werkzaamheden in het algemeen. In deze uitzending zijn de werkzaamheden aan De Duivenwagen (Friesebrug), De Ontmoetingssteen (Kennemerpark), De Ster (Beethovensingel) en een bronzen beeld aan de Boendalestraat in Overdie te zien.

Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op: www.kunstnet.tv

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl