ondagavond kan het publiek voor het eerst snuffelen aan de nieuwe Alkmaarse megabioscoop. De grote zaal is dan nog niet klaar, en ook de speciale 'ligstoelen' zijn er nog niet, maar het zal desondanks een mooie ervaring zijn, zo verzekert theatermanager Michel Mulder.

Genietend en duidelijk trots leiden hij en directeur Ron Sterk ons rond door het enorme pand dat straks, inclusief het filmhuis, onderdak zal bieden aan tien filmzalen, een italiaans restaurant en een casino. "We willen meer bieden dan allen een film kijken" vertelt Sterk, "het moet echt een avondje uit zijn".

Wat opvalt is de ruimte die overal in overvloedige mate aanwezig lijkt te zijn. Niet alleen is er een ruime centrale hal met horeca en zijn er diverse plekken bij de zalen waar even rustig gezeten kan worden, ook de zalen zelf zijn ruim. "De opzet was dat als ik op een stoel zit ik niet op hoef te staan wanneer er iemand voor me langs moet" verduidelijkt en demonstreert de boomlange directeur.

Een aantal zalen beschikt over een Dolby Atmos geluidsinstallatie, de overtreffende trap van dolby 7.1 en nog vrij bijzonder. De korte demonstratie met uitleg maakt indruk, niet alleen vanwege het geluid, maar ook vanwege de indrukwekkende beeldkwaliteit.

Wie het zelf wil meemaken moet nog even tot zondag wachten, maar kan het dan wel meteen in een romantische ambiance ondergaan. Het is immers maar één keer per jaar Valentijn...

Bekeken: 6197x